Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille*

Vuokraa asuntoauto Freedom Vuokraukselta. Tutustu

Valuutta

Kieli

 Jokainen kotinikkari ja tee-se-itse-projektin tehnyt tietää, että jotkin tehtävät vaativat liian paljon aikaa ja energiaa käsin suorittamiseen. Usein sähkötyökalut ovat välttämättömiä haastavan projektin toteuttamisessa. Markkinoilla on monia erilaisia ​​sähkötyökaluja, ja erilaisia työkaluja löytyy moneen eri tarpeeseen.

Käyttötarkoituksesta riippumatta sähkötyökalujen käyttämisellä on monia etuja. Tässä artikkelissa kerromme johdottomien, eli akkukäyttöisten, ja johdollisten sähkötyökalujen eroista, sekä mitkä ovat näiden työkalujen neljä suurinta etua.


Akkukäyttöinen eli johdoton sähkötyökalu vai johdollinen työkalu?

Yksi tärkeimmistä päätöksistä sopivien sähkötyökalujen etsimisessä on valitseeko johdollisen vai akkukäyttöisen työkalun. Monet käsikäyttöiset sähkötyökalut ovat saatavilla johdollisina ja johdottomina versioina. Kummallakin on omat etunsa ja haittansa, jotka on tärkeää ottaa huomioon kun valitsee sopivaa työkalua itselleen.

Johdolliset sähkötyökalut tarjoavat hyvän suorituskyvyn ja tehokkuuden mutta vaativat aina yhteyden pistorasiaan toimiakseen. Akkukäyttöiset sähkötyökalut ovat siten monikäyttöisempiä koska voit ottaa ne mukaan minne tahansa ja käyttää niitä sähköverkon ulottumattomissa. Niitä on kuitenkin muistettava ladata säännöllisesti.

Kun ostat akkutyökaluja, kolme tärkeintä ominaisuutta, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota, ovat jännite, ampeeri ja akun kapasiteetti kilowattitunteina (kWh). Yhdessä ne määrittävät, kuinka paljon latausta työkalu käyttää käytön aikana, kuinka tehokas työkalu on ja minkä akkupakkausten kanssa työkalu on yhteensopivaMonet valikoimamme akkukäyttöisistä työkaluista ovat yhteensopivia Makita 18V akkujen kanssa.

Nyt pääsemmekin syihin, miksi kannattaa valita sähkö- tai akkukäyttöinen laite manuaalisen työkalun sijasta!

Sähkötyökalujen suorituskyky on parempi

Usein sähkötyökalulla voi suorittaa tehtäviä, joita käsipelillä ei pysty tekemään. Sähkötyökalut mahdollistavat esimerkiksi erityisen kovien materiaalien, kuten metallin tai betonin, työstämisen. Useimmissa sähkötyökaluissa on paljon säätöjä ja asetuksia, jotka mahdollistavat tehokkaamman laitteen käytön ja hallinnan erilaisissa tehtävissä. Sähkötyökalut suorittavat samat toiminnot kuin käsityökalut huomattavasti pienemmällä vaivalla ja energialla, joten sinulla riittää voimia työntekoon koko päivän ajaksi..


Sähkö ja akkukäyttöisten työkalujen nopeus ja tehokkuus.

Sähkötyökalut voivat viime kädessä tuottaa parempia tuloksia kuin käsityökalut, mutta ne myös suorittavat samat tehtävät huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Ajattele, että porakone pystyy suorittamaan tehtävän minuuteissa, joka saattaa kestää tunteja manuaalisella poralla tai  vasaralla ja nauloilla. Joissakin sähkötyökaluissa on jopa ominaisuuksia, jotka vähentävät inhimillisiä virheitä ja tarjoavat johdonmukaisuutta ja tehokkuutta, mikä nopeuttaa projekteja enstisestään. Nopeammin toimivien työkalujen avulla voit keskittyä paremmin tärkeisiin tehtäviin ja saada hommat paremmin hoidettua lyhyemmässä ajassa.


Sähkötyökalut ovat tarkempia

Joskus tarvitset todella tarkan ja tehokkaan työkalun tehdäksesi suoran leikkauksen puuhun oikeassa kulmassa tai porataksesi reiän betonilaattaan täsmälleen oikeaan syvyyteen. Suuremman tehon, johdonmukaisuuden ja mukautuvuuden ansiosta sähkötyökalut voivat suorittaa erilaisia tehtäviä tarkemmin.

Esimerkiksi pöytäsahoilla voit tehdä tasaisen, suoran leikkauksen juuri tarvitsemassasi kulmassa paljon helpommin kuin perinteisellä käsisahalla. Pöytäsaha on myös mahdollista kuljettaa työmaalle, kun työ vaatii suuren puumäärän sahausta. Akkukäyttöisen käsisähkösahan hyödyt ovat samanlaisia, mutta sen kuljetettavuus on omiaan vielä parantamaan työkalun köytettävyyttä ja joustavuutta. Näissä työkaluissa yhdistyy teho ja tarkkuus ja voit suorittaa hienoja yksityiskohtia ahtaissakin tiloissa. Myös akkukäyttöiset ja 
sähköhiomakoneet tarjoavat erittäin hyvin tarkkoja  lopputuloksia, joiden aikaansaaminen käsin vaatisi uskomatonta kärsivällisyyttä ja kestävyyttä.


Sähkötyökalujen käyttö on mukavampaa 

Kun sähkötyökalujen monet ominaisuudet yhdistetään, niiden suurin etu on mukavuus. Suuri osa sähkötyökaluista on kannettavia, joten voit kuljettaa ne mihin tahansa metsään, veneeseen tai työmaalle. Kädessä pidettävät sähkötyökalut ovat monipuolisia ja toimivat hyvin vaikeapääsyisissä paikoissa, mikä helpottaa työn tekemistä ahtaissa paikoissa.

Kun käytät työkalua joka suorittaa tehtävät nopeasti ja tarkasti, voit säästää aikaa ja energiaa ja siirtyä seuraavaan tehtävään, jolloin saat enemmän tehtyä lyhyessä ajassa. Sähkötyökalut ovat erinomainen lisä erilaisiin työtiloihin, kuten autotalliin, ja ne tarjoavat nopeamman, puhtaamman ja helppokäyttöisemmän vaihtoehdon käsityökaluille ja niiden avulla voit suorittaa samat tehtävät vähemmällä sotkulla ja vähemmän vaivalla.

Akkukäyttöisellä koneella tee-se-itse projekti valmistuu vähemmällä vaivalla.

Kaiken kaikkiaan akkukäyttöiset työkalut tarjoavat laajan valikoiman etuja ja ovat erinomainen valinta kaikkiin projekteihin - sekä suuriin että pieniin. Niiden avulla voit suorittaa erikoistuneita tehtäviä ja työskennellä monenlaisten materiaalien kanssa. Nämä työkalut mahdollistavat työskentelyn missä tahansa  ja tuottavat erittäin tarkkoja tuloksia. Lopuksi ne suorittavat samat toiminnot kuin käsityökalut huomattavasti tehokkaammin ja pienemmällä vaivalla. Akkukoneiden avulla voit suorittaa melkein minkä tahansa tee-se-itse-projektin missä tahansa paljon helpommin.

Muista aina myös pitää hyvää huolta laitteistasi. Jos säilytät akkukäyttöistä laitetta kylmässä varastossa tai ulkona verstaassa, ota aina laite sekä akut sisään ennen pakkasten tuloa. Akut kärsivät kylmässä ja kosteassa, ja talvella pakkanen voi helposti vahingoittaa niitä. On hyvä myös huomioida, että pidemmän aikaa käyttämättä olevissa akuissa olisi hyvä pitää vain noin 40 %:n lataus, sillä se pidentää akun elinikää.