Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksille

Valuutta

Kieli

Invertteri eli jännitemuuntaja tai vaihtosuuntaaja on laite, joka muuntaa tasavirta (DC, direct current)  vaihtovirraksi (AC, alternating current). Invertterit muuntavat 12V tai 24V akkujännitteen 230V vaihtojännitteeksi, jolloin se soveltuu verkkovirtakäyttöisten sähkölaitteiden tarpeisiin. 

Mitä tehokkaampi invertteri, sitä tehokkaampia ja sitä useampia laitteita voit ladata yhtä aikaa. Valikoimastamme löydät laajan valikoiman erilaisia inverttereitä parhaaseen hintaan.

Invertterin käyttöalueet

Invertteriä käytetään myös muuntamaan aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön sähköverkossa käytettäväksi vaihtosähköksi. Invertteri on näppärä laite esimerkiksi autoon, asuntovaunuun, veneeseen, mökille tai telttaretkelle, kun verkkovirtaa ei ole saatavilla ja tarvitset sähköä esimerkiksi puhelimen lataukseen tai jääkaapin käyttöön. Invertterin avulla voit käyttää normaaleja kodinkoneita ja -laitteita aurinkosähköllä. Voit käyttää laitteita esimerkiksi autossa tai veneessä, tai esimerkiksi kesämökin aurinkosähköjärjestelmässä

Modifioitu siniaalto tai puhdas siniaalto?

Invertteri tuottaa joko modifioitua siniaaltoa, joka soveltuu perustason sähkölaitteille, tai puhdasta siniaaltoa. Puhdas siniaaltoinvertteri tuottaa täysin verkkovirtaa vastaavaa virtaa ja siksi se sopii ihan kaikkiin verkkovirtaa käyttäviin laitteisiin. Siniaaltoinvertteriä käytetään esimerkiksi ambulanssissa, kun sähköä tarvitaan herkkien ja vaativien elektronisten laitteiden käyttöä varten. Myös esimerkiksi loisteputket vaativat puhtaan siniaaltoinvertterin.