Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille*

Vuokraa asuntoauto Freedom Vuokraukselta. Tutustu

Valuutta

Kieli

Plasmaleikkurilla leikkaat metallia yhtä helposti kuin leikkaisit voita kuumalla veitsellä. Ne ovat erittäin tehokkaita ja leikkaavat eri paksuista metallimateriaalia tarkasti, nopeasti ja varmasti. Plasmaleikkureita käytetään teollisuudessa, autokorjaamoissa, hitsaamoissa, teollisuusrakentamisessa, romuttamisessa, entisöinnissä ja esimerkiksi pelastustoiminnassa.

Suuren nopeuden ja tarkkuuden sekä edullisten kustannusten ansiosta plasmaleikkaus on erittäin laajalti käytössä monenlaisessa eri käyttökohteessa, ja siksi siitä on tullut erittäin suosittu. 

Tässä artikkelissa kerromme, mitä plasmaleikkaus on, miten se toimii  ja mitä hyötyä tästä vempaimesta on.


Plasmaleikkuri toiminta

Plasmaleikkurin toiminta perustuu sähköiseen kanavaan jonka kautta ionisoiva kaasu pääsee leikkuriin. Prosessi saadaan aikaan puhaltamalla paineistettua kaasua keskitetyn suuttimen läpi erittäin suurella nopeudella. 

Kaasun sisälle syntyy sähkökaari, joka tuottaa erittäin suurta lämpöä. Korkean kuumuuden ja paineistetun kaasun yhdistelmä puhaltaa pois osan metallista ja erottaa kaksi kappaletta toisistaan. 


Tehokas plasmaleikkaus

Plasmaleikkausta käytetään tehokkaasti sekä ohuille että paksuille metalleille. Pienemmillä koneilla voidaan leikata metallia noin 38 mm:n paksuudelta ja suuremmilla tietokoneohjatuilla koneilla jopa 150 mm:n paksuudelta. 

Kaarevaa tai kulmikasta metalli on erittäin helppo leikata plasmaleikkurilla. Erittäin kuuma kohdennettu säde tekee plasmaleikkurista erittäin hyödyllisen työkalun. 


Plasmeleikkurien turvallisuus

Plasmaleikkurin säde on erittäin voimakas ja voi aiheuttaa suuria vahinkoja esimerkiksi silmille. Muista pitää turvallisuus mielessä ja varmista ennen plasmaleikkauksen aloittamista että olet suojautunut kunnolla.

MUISTA NÄMÄ KUN KÄYTÄT PLASMALEIKKURIA

- Silmien suojaus UV-suojauksella
- Kasvosuojus
- Suoja- tai nahkakäsineet
- Liekinkestävä esiliina tai takki


Plasmaleikkurin haasteet

Valitettavasti plasmaleikkuri on usein kalliimpi kuin tavallisesti metallin työtämiseen käytettävä kulmahiomakone. Plasmaleikkurilla voi kuitenkin leikata metallia mihin tahansa muotoon, mutta kulmahiomakoneella ei. 

Plasmaleikkurin suutin on kuluva osa, joten se on vaihdettava säännöllisesti. On myös pyrittävä välttämään suuttimen joutumista kosketuksiin työkappaleen kanssa.


Plasmaleikkauksen edut

Vaikka potentiaalisia haittoja on olemassa, on kuitenkin plasmaleikkauksen edut ovat niitä suuremmat.

Kaareva metalli, epätasaiset kulmat, pienet tai suuret leikkaukset, plasmaleikkuri pystyy kaikkeen. Koneen toimintaan tarvitaan vain sähköä ja paineilmaa, loput hoituu itsestään. 

Autotavara.com:in valikoimassa oleva tehokas ja edullinen plasmaleikkuri ei sovellu pelkästään tee-se-itse käyttöön, vaan se täyttää myös ammattimaisten toimijoiden vaatimukset. Tutustu plasmaleikkuriin ja sen ominaisuuksiin >>


Usein kysynyt kysymykset

Mitä plasmaleikkureilla voi leikata?

Plasmaleikkuri leikkaa eri paksuista metallia tarkasti, nopeasti ja varmasti. Sillä voi leikata kaarevaa metallia, epätasaisia kulmia, kaikenlaisia pienä tai suuria leikkauksia.


Miten kannattaa suojautua kun tekee plasmaleikkausta?

Suojaa tarkasti kasvot ja silmät maskilla ja UV-suojalla. Laita käteen ainakin nahkakäsineet ja liekinkestävä esiliina tai takki.