Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille*

Vuokraa asuntoauto Freedom Vuokraukselta. Tutustu

Valuutta

Kieli

Polttoainekäyttöinen moottorinlämmitin on autoon kiinteästi asennettava lämmitysjärjestelmä, joka saa virtansa auton omasta polttoainejärjestelmästä ja akusta.

Moottorinlämmitin on erinomainen laite Suomen kylmään talveen. Voit istahtaa suoraan lämpimään autoon ja lähteä ajamaan. Lisäksi polttoainekäyttöinen moottorinlämmitin on ympäristöystävällinen valinta.

Tässä artikkelissa kerromme miten lisälämmitin toimii ja minkälaista hyötyä siitä on.


Mikä on polttoainekäyttöinen moottorilämmitin?

Autoon asennettu polttoainekäyttöinen lisälämmitin auttaa autoasi lämpenemään kylmillä keleillä. Se mahdollistaa auton moottorin ja sisätilan nopeamman lämpiämisen ja nopeuttaa liikkeellelähtöä talvisina aamuina. Sen avulla voit säästyä lumitöiltä ja tuulilasin raaputtamiselta, ja se on myös ympäristöystävällinen valinta. 

Lisälämmitin toimii bensiinillä tai dieselillä. Sen avulla auton oma lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä lämmittää tai tuulettaa auton nopeasti ja tehokkaasti. Lisäksi järjestelmä esilämmittää auton moottorin, kun seisontalämmitin on käytössä. Käynnistät lämmittimen (mallista riippuen) kätevästi kaukosäätimellä tai  asettamalla ajastimen haluamallesi käynnistysajalle. Lisämukavuutta tuo se, että lämmitin voidaan käynnistää etänä, ilman että sinun tarvitsee tarpoa lumen läpi autolle käynnistääksesi lämmitin.


Polttoainekäyttöisen moottorinämmittimen toiminta

Kun lämmitin on kytketty päälle, lämmitys on täysin automaattinen koko sen toiminnan ajan. Lämmitin kytkeytyy täydelle teholle, osittaiselle teholle ja pois päältä lämmitystarpeen mukaan. Auton oma lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä käynnistyy, kun auton jäähdytysvesijärjestelmän lämpötila nousee 30 °C:een. Se pysyy aktivoituna koko lämmityslaitteen käyttöajan, sekä silloin, kun auton sisätilaa lämmitetään talvella, että silloin, kun auto tilaa tuuletetaan kesällä.

Valikoimassamme olevien moottorilämmittimien polttoaineen kulutus on 0,1-1,3 l/h välillä, mallista riippuen. 


Polttoainekäyttöisen moottorinlämmittimen edut

Esilämmitettyyn autoon nouseminen on tietenkin mukavampi tapa aloittaa matka, mutta se parantaa myös ajoturvallisuutta ja sillä on positiivisia ympäristövaikutuksia.

Kun autosi ikkunat ovat puhtaat lumesta, jäästä ja jäästä, on ajonäkyvyys parempi ja on turvallisempaa lähteä liikenteeseen. Puhumattakaan lisääntyneestä ajomukavuudesta, jonka jo lähdössä lämmin auto antaa.

Esilämmitetty moottori myös kuluu paljon vähemmän ja tuottaa vähemmän haitallisia pakokaasuja. Kun asennat polttoainekäyttöisen moottorinlämmittimen autoosi, säästät moottoria, ympäristöä, itseäsi ja ympäristöäsi!


Polttoainekäyttöisen moottorinlämmittimen ympäristöhyödyt

Moottorin kylmäkäynnistys lisää merkittävästi auton päästöjä. Esilämmitetyn moottorin hiilivety- ja hiukkaspäästöt vähenevät, koska auton pakokaasujen puhdistusjärjestelmä alkaa toimia aikaisemmin. Yhden kylmäkäynnistyksen päästöt vastaavat noin 35 km:n ajoa tasaisella nopeudella lämpimällä moottorilla.


20 minuutin alkulämmitys riittää

Saksalainen autoalan järjestö ADAC teki hiljattain testin polttoainekäyttöisille moottorinlämmittimille. Testi osoittaa, että bensiinimoottori päästää noin 50 prosenttia vähemmän hiilivetyjä ja typen oksideja jo 20 minuutin alkulämmityksen jälkeen. Lisäksi hiilimonoksidipäästöt puolittuvat.


Kaikki käynnistykset ovat kylmäkäynnistyksiä

Moottorin käynnistäminen lämpimänä vähentää merkittävästi moottorin kulumista. Itse asiassa tämä pätee jopa kesällä, sillä kaikki käynnistykset, joissa moottorin lämpötila on alle normaalin käyttölämpötilan, katsotaan kylmäkäynnistykseksi.

Polttoainekäyttöisen moottorinlämmittimen asentaminen

Polttoainekäyttöinen moottorilämmitin on asennettava autoon korjaamolla. Lämmittimiä voidaan mallista riippuen käyttää kaikissa ajoneuvoissa, joissa on 12V tai 24V käyttöjännite, esim. henkilöautot, pakettiautot, matkailuautot, veneet, traktorit ja muut työkoneet. 

Autotavara-com:in moottorinlämmitin valikoimassa olevien laitteiden mukana tulee kaikki tarvittava moottorinlämmittimen asennusta varten. Paketti sisältää mallista riippuen polttoainekäyttöisen lisälämmittimen, polttoainepumpun sekä linjaston ja ḱiinnistystarvikkeet. Mukana on myös käyttöpaneeli, johtosarja ja kiertovesipumppu sekä muut pientarvikkeet.