Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksille

Valuutta

Kieli

Harkitsetko sähköpyörän ostamista, mutta mietit, kannattaako se? Tässä artikkelissa tarkastelemme sähköpyörien hyviä ja huonoja puolia ja opastamme sinua tämän tärkeän ostoksen tekemisessä.

Sähköpyörien suosio on ollut viime aikoina kasvanut huomattavasti, mutta mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet? Käymme läpi yleisimmät ajatukset sähköpyöristä ja annamme neuvoja siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon mallia valittaessa. Sähköpyörä on melko suuri investointi, mutta jos löydät oikean, saat luotettavan ja mukavan kulkuvälineen, josta voit nauttia monta vuotta.

Autotavaran sähköpyörävalikoimassa on monta erilaista sähköpyörää -  tervetuloa tutustumaan valikoimaamme.

Laadukkaan sähköpyörän ostaminen

Nykyään myytävät sähköpyörät eroavat suuresti ensimmäisistä sähköpyörätekeleistä. Alussa pyörien akkuja ei ollut mukautettu toimimaan Pohjoismaiden ankarassa ja kylmässä ilmastossa, ja pyörien luvattu toimintasäde oli lähinnä hypoteettinen.

Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon, ja sähköpyörät ovat kehittyneet toimiviksi ja käytännöllisiksi vaihtoehdoiksi monille pyöräilijäille ja entisille autoilijoille.

Sähköpyöräily ei ole enää pelkkä villitys, vaan siitä on tulossa osa suomalaista pyöräilykulttuuria. Se on itse asiassa laajentamassa pyöräilyn käsitettä ja maanlaajuista pyöräilijäkuntaa. Myös Suomen rajojen ulkopuolella tilanne on sama - sähköpyörät ovat aloittaneet maailmanvalloituksensa.

Sähköpyörämarkkinoilla on jopa jouduttu myymään ei-oota koska komponenttipula on pidentänyt pyörien toimitusaikoja. Kysynnän kasvu on lyhyessä ajassa vineyt pyörien kehitystä eteenpäin ja tuottanut hyötyä uuden teknologian ja käyttäjäystävällisempien pyörien myötä, ja nykyään tarjolla on enemmän pyörämalleja ja tyyppejä kuin koskaan ja laadukkaampia ja kustannustehokkaampia pyöriä.


Paremmat akut - pidempi kantama

Nykyaikaiset sähköpyörät ovat erittäin laadukkaita turvallisuuden, suorituskyvyn ja mukavuuden kannalta. Ladattavien akkujen kapasiteetti on parempi ja ne ovat tehokkaampia, joten voit ajaa yhdellä latauksella aiempaa pidempään. Moottorit on myös hiottu pyörän muotoiluun sopiviksi, ja monissa tapauksissa et edes huomaa, että pyörässä on moottori - sen paljastaa vain tyylikäs akkupaketti.

Akku on irrotettava, joten voit helposti irrottaa sen, kun haluat ladata sen. Tämä on erityisen kätevää, jos pyörävarastossasi ei ole sähköpistoketta tai jos haluat tuoda akun kotiisi varkausriskin vähentämiseksi. Myös akun lataaminen kylmällä säällä kannattaa tehdä lämpimissä sisätiloissa. Monien mielestä akun lataaminen sisätiloissa on myös kätevää, sillä he voivat pitää sitä hallinnassa ja irrottaa sen, kun se on ladattu täyteen.


Miten valita oikea sähköpyörämalli

Jotta saat uudesta sähköpyörästäsi kaiken irti, on tärkeää miettiä mallin valintaa ennen ostamista. Aloita kysymällä itseltäsi muutamia peruskysymyksiä. Mikä on tärkeämpää - ulkonäkö, mukavuus vai toimivuus? Monissa malleissa yhdistyvät kaikki nämä ominaisuudet, mutta myös hinta on otettava huomioon. 


Haluatko urheilullisen mallin joka kestää vauhdikkaita ja kovia metsäretkiä, vai mukavan kaupunkipyörän? Oletko kenties harkinnut sähkö läskipyörän, eli fat biken hankintaa? Mietin, mikä tarpeesi on ja missä ja miten pyöräilet, niin valinnan tekeminen on helpompaa.

Se, kuinka monta vaihdetta tarvitset, on makuasia. Jos matkustat pitkiä matkoja, monet vaihteet voivat tarjota enemmän mukavuutta kuin pyörä, jossa on vähemmän vaihteita. Sähköpyörä tuntuu kuitenkin hyvin erilaiselta kuin tavallinen pyörä, ja pyöräilyn aikana saat moottoroitua apua polkemiseen.  Siksi vaihteiden määrä on sähköpyörässä vähemmän merkittävä kuin tavallisessa pyörässä. Myös polkutuntuma voi vaihdella huomattavasti eri mallien välillä. 


Mistä löytää edullinen sähköpyörä?

Autotarvike.com:in valikoimassa on useita sähkö maastopyöriä ja sähkö fatbike läskipyöriä. Kaikilla pyörillämme on 12 kk takuu, jonka avulla voit varmistua tuotteen laadusta.  Kauttamme saat myös lisäakkuja ja muista varaosia sähköpyöriin, kuten erilaisia puhelin- ja tavaratelineitä. Kannattaa tutustua hyvään sähköpyörä valikoimaamme ja valita sopiva malli omiin tarpeisiin.


Sähköpolkupyörien edut

  • Mukava, helppo ja hauska ajaa - ei ponnisteluja eikä hikoilua.
  • Voit pyöräillä pitkiä matkoja nopeasti
  • Voit valita, kuinka paljon tai vähän apua haluat moottorilta
  • Mäkinen maasto ei ole este pyöräilylle
  • Hyvät akut tarjoavat korkean suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän

Sähköpolkupyörien huonot puolet

  • Varkausaltis 
  • Latausta varten tarvitaan pistorasia - monet ihmiset tuovat akun sisälle
  • Kalliimpi kuin tavallinen pyörä

Onko sähköpyörä vain laiskoja varten?

Sähköpyöriin liittyy monia ennakkoluuloja, ja jotkut hylkäävät käsitteen väittämällä, että "sähköpyörä on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat liian laiskoja pyöräilemään itse". Me väittäisimme kuitenkin päinvastaista. Pyöräily ei ole koskaan ollut helpompaa tai hauskempaa! 

Koska voit valita kuinka paljon tai vähän moottoriavustusta haluat, voit käyttää jalkalihaksia haluamallasi tavalla, juuri niin paljon kuin itse haluat. Erona on se, että jos olet puolimatkassa kotiin ja väsyt, on kätevää voida käynnistää moottori avuksi.

Monet sähköpyöriin kriittisesti suhtautuneet ihmiset ovat testauksen jälkeen harkinneet asiaa täysin uudelleen. Sähköpyöräillessä tuleva kevyt leijumisen tunne on vähän kuin mopolla ajaminen, mutta pyörää on helpompi ohjata, eikä sinun tarvitse huolehtia kovasta melusta tai bensiinin hajusta.

Sähköpyörän akku on ympäristöystävällinen, koska sen voi ladata monta kertaa ja sillä voi ajaa pidempiä matkoja kuin tavallisella pyörällä. Kaupungeissa, joissa liikenne on joskus pysähdyksissä, sähköpyörä voi säästää paljon aikaa työmatkoilla tai ostoksilla.

Jos et ole vielä kokeillut sähköpyörällä ajamista, suosittelemme että kokeilet sitä viipymättä!